4 tips om schaars talent aan te trekken

Recruitment krapte op de arbeidsmarkt
21 oktober 2019

We leven vandaag in een kandidaat gedreven arbeidsmarkt. Economische groei heeft de vraag naar goede medewerkers doen stijgen. Gezien het overaanbod aan vacatures zijn kandidaten selectiever geworden bij hun keuze van werkgever. Wat kunt u als werkgever doen om toptalent aan te trekken en te behouden?

1. Ontdek wat professionals drijft

Een van de beste manieren om talent aan te trekken, is te begrijpen wat hen motiveert. Hoewel beloning belangrijk blijft, is een betere balans tussen werk en privéleven de belangrijkste factor voor veel van de professionals van vandaag. Een groot deel van de kandidaten die Compusearch ziet geeft aan dat flexibele werkuren belangrijk voor hen is bij het kiezen van een nieuwe baan of opdracht. Andere factoren zoals reistijd, bedrijfscultuur en een uitdagende functie-inhoud zijn ook belangrijker geworden. Daarnaast is loopbaanontwikkeling belangrijk en veel van onze kandidaten zijn van plan om in 2020 trainingen te volgen ter ondersteuning van hun plannen voor loopbaanontwikkeling.

2. Houd wervingsprocessen kort

Naarmate de economie blijft groeien, krijgen schaarse professionals steeds meer jobaanbiedingen. Korte, efficiënte wervingsprocessen en de mogelijkheid om snel een arbeidscontract aan te bieden zijn van cruciaal belang om uw concurrentie voor te blijven en te voorkomen dat u de beste kandidaten verliest. Een snel en tegelijk degelijk onderbouwd wervingsproces geeft professionals ook het gevoel dat uw bedrijf in staat is om snel en efficiënt te werken. Dit is een cultuur die veel kandidaten aanspreekt.

3. Bied professionals aan wat ze waard zijn

Bijna de helft van de kandidaten van Compusearch is van mening dat ze onder hun marktwaarde worden betaald. Zorg ervoor dat het salaris dat u aanbied hoog genoeg is om toptalent aan te trekken en te behouden, maar excessen zijn hier uit den boze. Het heeft geen zin om veel meer dan uw concurrenten te betalen. Veel professionals onderzoeken hoeveel ze kunnen verdienen door online bronnen te gebruiken en naar vergelijkbare vacatures te kijken. Het is daarom cruciaal voor u om salarissen te benchmarken om ervoor te zorgen dat uw aanbod eerlijk en aantrekkelijk is.

4. Maak uw aanbod concurrerend

De meeste professionals ontvangen liever twee aanbiedingen voordat ze hun definitieve beslissing nemen, en de kans is groot dat dit een tegenbod is van een bestaande of concurrerende werkgever. Sign-on bonussen worden ook steeds populairder voor zeer gewilde profielen en een deel van onze klanten overweegt om er een aan te bieden om toptalent aan te trekken. Als een potentiële werknemer aangeeft een ander aanbod op tafel te hebben, wees dan niet bang om te vragen wat de andere werkgever heeft geboden. Gebruik deze feedback en pas uw toekomstige aanbiedingen aan om concurrerend te zijn en vergroot zo uw kansen om de gewenste medewerkers binnen te halen.

Belnet
Toyoda Gosei
Abbvie
Ingersoll Rand
Brussels Airlines
Ibm
Bt
Cisco
Comstor
Experis
Federale verzekering
Kapsch
Mediagenix
Mivb
Omninet
Sibelga