Het ideale moment om te solliciteren

26 februari 2018

Op dit moment zijn er zeer veel beschikbare ICT, Sales en Management vacatures in België. Veel kandidaten solliciteren maar slechts 5% van de kandidaten zal ooit in de interviewfase komen. Hoe kan je opvallen in de zee van Cv’s die bedrijven elke dag ontvangen en je kansen op een interview vergroten?

De juiste dag

Een recent onderzoek op basis van big data wijst uit dat dinsdag de beste dag is on te solliciteren. Dinsdag is in drie opzichten belangrijk :

  • De meeste banen worden op dinsdagen geplaatst.
  • De meeste mensen solliciteren op dinsdag.
  • De meeste aanwervingen vinden plaats op dinsdagen.

Maandag hebben managers het te druk met het bijwerken van alle informatie van het weekend. Er zijn vaak vergaderingen en allerlei dingen die dringend aandacht vragen. Pas tegen dinsdag kunnen ze zich concentreren op het uitbreiden van hun team en de vacatures.

Het juiste uur

De beste tijd om naar nieuwe vacatures te zoeken is laat in de ochtend en in de loop van de middag. De grootste concentratie van vacatures verschijnt om 11 uur 's morgens en de op één na populairste tijd is vier uur' s middags. Ik geloof dat de redenering vergelijkbaar is met die achter de populairste huurdagen. Tegen 11 uur 's morgens zijn de meeste managers door hun mails en meetings heen en kunnen ze vacatures plaatsen. In de namiddag kunnen ze reeds de Cv’s van kandidaten zien die misschien tijdens hun lunchpauze solliciteren.

Hoe extra opvallen

Compusearch beveelt kandidaten aan vooraf onderzoek te doen. Onderzoek het bedrijf, niet alleen de specifieke job maar ook door te kijken naar de potentiële connecties die kandidaten al hebben met het bedrijf. LinkedIn en andere sites kunnen helpen om te weten wat aan het netwerk te vragen. Connecties kunnen worden gebruikt om inzicht te krijgen in het bedrijf, de cultuur, specifieke leiders waarmee kandidaten mogelijk zullen samenwerken, en nog belangrijker, om een goed woordje te doen.

Besluit

Kandidaten die actief op zoek zijn en solliciteren wanneer de posities voor het eerst online komen hebben een grotere kans om opgemerkt te worden en bij de eerste reeks van interviews terecht te komen.

Belnet
Toyoda Gosei
Abbvie
Ingersoll Rand
Brussels Airlines
Ibm
Bt
Cisco
Comstor
Experis
Federale verzekering
Kapsch
Mediagenix
Mivb
Omninet
Sibelga