IV Tips

Tips voor een succesvol interview

Proficiat, u bent uitgenodigd voor een interview!

Iets in uw CV en uw motivatiebrief opende deze deur voor u. Er is blijkbaar een 'fit'.

Belangrijk om te weten voor u door deze deur gaat is dat men wil dat u de kandidaat bent die men zoekt!  De werkgever wil de search zo snel mogelijk afronden dus gedurende het interview is de job van u.

En u…

Praktische tips ter voorbereiding

De voorbereiding is even belangrijk als het interview. Dit lijkt evident maar wordt dikwijls vergeten.

  • Doe grondig onderzoek naar het bedrijf: hun website, recente artikels over het bedrijf, hun producten, hoe groot is het bedrijf, het departement, waar zijn ze actief, wat zijn hun financiële resultaten, internationale connecties, holding, marktaandeel,…

3 tips om vertrouwen op te bouwen met de interviewer

Uitleggen wat u kan doen voor de werkgever en uw toegevoegde waarde in de verf zetten is belangrijk, maar de relatie die u opbouwt met de interviewer tijdens het gesprek is even belangrijk. De bedoeling is dat u sympathiek en tof overkomt.

Hier volgen 3 manieren om dat te bereiken:

  • Spiegel de lichaamstaal van de interviewer - Zelfs al bent u…

Voorbeeldvragen en mogelijke antwoorden

Er zijn een aantal vragen die elke interviewer zal stellen om u als persoon en potentiële medewerker te leren kennen. Als u weet wat te verwachten en u zich hierop kan voorbereiden, verhoogt u de kans om uw droomjob in de wacht te slepen.

 

U als Persoon

Wat zijn uw interesses en hobby's? Wat doet u in uw vrije tijd?

Vermeld hier uw hobby's…

15 Interview vragen om voor te bereiden

Gedurende de vele jaren dat Compusearch actief is, hebben we de meest frequente vragen voor u op een rijtje gezet. Het zal u helpen indien u hierover reeds op voorhand nadenkt en niet ad hoc antwoorden moet verzinnen.

  • Wat waren de meest bevredigende aspecten in uw professioneel leven?
  • Wat motiveert u in uw job en in uw privéleven?
  • Hoe…

Welke vragen dient u te stellen tijdens het interview?

Onthoud hier goed dat een interview altijd een tweewegcommunicatie is. De meeste kandidaten realiseren zich niet dat de interviewer graag vragen heeft en deze eigenlijk ook verwacht!  Door deze vragen goed voor te bereiden, krijgt u een goed beeld van uw eigen verwachtingen en toont u aan dat u aan dat u interesse heeft in het bedrijf en de functie. Stel wel enkel…

Hoe omgaan met interviewstress?

Het kan dan wel een open deur intrappen zijn, maar hoe meer u weet, hoe minder stress u zal hebben. Hoe beter uw voorbereiding, hoe groter uw zelfvertrouwen. In deze paragraaf gaan we dieper in op iets wat iedereen wel eens gehad heeft in zijn loopbaan, namelijk: interviewstress.

Waar beginnen?

Doe zo veel mogelijk onderzoek naar het bedrijf, de positie…

10 tips voor uw proefperiode

Proficiat! U heeft de job! De eerste 6 maanden zijn zeer belangrijk. Zorg dat u deze goed doorkomt.

  • Begin reeds te leren tijdens het interviewproces en uw opzeg bij uw huidige werkgever. Waarom werft men aan? Wat gebeurde er voordien? Wat is nodig om succesvol te zijn? Wat zijn de verwachtingen t.o.v. u in deze rol?
  • Eenmaal aan boord bij uw…
Belnet
Toyoda Gosei
Abbvie
Ingersoll Rand
Brussels Airlines
Ibm
Bt
Cisco
Comstor
Experis
Federale verzekering
Kapsch
Mediagenix
Mivb
Omninet
Sibelga